Cart Belian
0 item di dalam cart
Buku Popular
Terbaru
B. Melayu | English 
Sehari Selembar Hadis
"Jangan mempelajari ilmu untuk berbangga-bangga di hadapan para ulama’, atau untuk berdebat dengan orang-orang bodoh, atau untuk memilih majlis yang terbaik (demi mendapat pujian orang). Sesiapa melakukan hal itu maka nerakalah tempatnya."
Hadis Riwayat Ibn Hibban

Tentang Darul Fikir

Tentang Darul Fikir

DARUL FIKIR (No. Pendaftaran: 000624088-H) adalah sebuah syarikat milik bumiputera sepenuhnya yang telah ditubuhkan dan mula menjalankan operasi perniagaannya pada 17hb Februari 1984. Ianya telah didaftarkan pada 27hb Februari, tahun yang sama.



Perniagaan utama syarikat adalah di dalam bidang penerbitan, pengedaran dan pembekalan bahan bacaan untuk perpustakaan, jabatan-jabatan kerajaan dan swasta, universiti, institusi-institusi pengajian tinggi, sekolah dan penjual serta kedai-kedai buku.



Darul Fikir juga merupakan wakil pengedar dan pengedar tunggal bagi beberapa syarikat luar negara termasuk Eropah, Amerika Syarikat, Indonesia dan Timur Tengah seperti Mesir dan Syria. Darul Fikir turut menjalankan usahasama dengan beberapa penerbit dalam bidang penerbitan dan percetakan buku.



Darul Fikir terletak di Kampung Baru, Kuala Lumpur iaitu berhampiran Stadium Raja Muda, Hospital Pediatrik Hospital Besar Kuala Lumpur dan Hotel International Langkawi. Darul Fikir turut beroperasi di 2 buah cawangan iaitu di Kampung Buku Langkawi, Kedah, Lubok Semilang dan Kampung Buku Malaysia Melaka, Taman Botanikal, Ayer Keroh.



Darul Fikir juga adalah merupakan ahli aktif bagi persatuan-persatuan buku seperti Malaysian Book Publishers Association (MABOPA) dan Persatuan Kontraktor Buku Malaysia (PKBM).
Kembali
Carian Lanjutan...  

PENGGUNA
Kalendar 2012
Akaun Saya
Daftar Akaun
Log Masuk


Kategori
Informasi
Hakcipta Terpelihara © 2012 Darul Fikir